Ани Кюркчиева директор на ПМГ- Кюстендил
Ани Кюркчиева директор на ПМГ- Кюстендил / netinfo
Директорът на ПМГ “Проф.Ем. Иванов“ - гр.Кюстендил - Ани Кюркчиева е подала заявление в РУО-Кюстендил за прекратяване на трудовото й правоотношение по взаимно съгласие, по чл.325, ал.1, т.1, считано от 07.02.2018 г. В заявлението си г-жа Кюркчиева не посочва мотиви, се казва в отговор на въпрос на Дарик от Регионалното управление по образованието в Кюстендил.

Началникът на регионалното управление на образованието сключва и прекратява трудовите договори с директорите на общински училища каквото е ПМГ “Проф.Ем.Иванов“ - гр.Кюстендил. Длъжността „директор“ в държавните и общинските институции се заема въз основа на конкурс, проведен при условията и по реда на Кодекса на труда. От датата на прекратяване на трудовия договор началникът на РУО назначава човек на длъжност „директор“ със срочен трудов договор за времето до провеждане на конкурс.
 
Към настоящия момент няма обявени конкурси за позицията директор в училища от област Кюстендил, коментират за Дарик от РУО- Кюстендил.
 
Ани Кюркчиева е директор на ПМГ- Кюстендил от 10 години. Като училището е на първо място по резултати от държавните зрелостни изпити. Г- жа Кюркчиева отказа на този етап да коментира мотивите си за напускане на поста- директор на ПМГ.
 
 
Дарик- Кюстендил