Административен съд- Кюстендил прие като доказателства копия на 17 протоколи от СИК по делото за избор на кмет
Административен съд- Кюстендил прие като доказателства копия на 17 протоколи от СИК по делото за избор на кмет / Дима Кирилова, Дарик радио

Административен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Николета Карамфилова прие като доказателства 17 копия на протоколи от СИК, по делото по жалбите на Владислав Лехчански, Младен Ризов, Стоян Стоилов, БДЦ и РЗС срещу решението на ОИК- Кюстендил за резултата от избора на кмет на община Кюстендил. В жалбата се изказват доводи за незаконосъобразността при проведените избори за кмет. Владислав Лехчански, Младен Ризов, Стоян Стоилов, БДЦ и РЗС се представляваха в съда от адвокат Ангел Ангелов. Ответници по делото бяха председателят на ОИК- Кюстендил адвокат Васил Иванов, а кметът Петър Паунов бе представляван от адвокат Любомир Стоилков.

Административен съд- Кюстендил прие като доказателства копия на 17 протоколи от СИК по делото за избор на кмет
netinfo

 

 


„Тези протоколи не са заверени по законния начин. Копието, за да е вярно трябва да е заверено с печата на СИК и с подписите на всички 7 членове, нито един не е подписан и заверен по този начин. До тук виждате сами, говорим за пропуски на СИК. Дори призованият като свидетел не е идвал на обучения и не е вярно, че сме викали само ръководния състав, а всички членове на СИК. Сега протоколът за извършено престъпление трябва да отиде в Районна прокуратура", коментира Васил Иванов.
По време на заседанието, свидетел от ПП АТАКА призна, че се е подписал на мястото на зам. председателя на СИК в село Граница.
„След като има протоколи с подпис и печат на СИК, това са образци във всички случаи дошли от СИК. С това искам да докажа, че върху всички тези протоколи пост фактум е интервенирано и никой не може да бъде сигурен какъв е изборния резултат", коментира Ангел Ангелов.
Съдия Николета Карамфилова задължи община Кюстендил до 12.00 часа на 20- ти ноември да представи разписките, които са издадени при приемане на протоколите на СИК . Задължи в същия срок администрацията да представи наличните за СИК с номер 82 сгрешени или анулирани протоколи.