9 заведения без разрешения за тенти
9 заведения без разрешения за тенти / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

9 заведения в Дупница нямат разрешения за поставяне на тенти и собствениците им ще бъдат глобени - това обяви на пресконференция кметът Методи Чимев.

26 са сключените договори за открити търговски обекти, 14 за наем на терени на преместваеми обекти.

„Контролното звено само фигурира, наименованието му предполага контрол. Идеята на това звено е ежедневно да съблюдава тези договори, а не да стои в канцеларията", коментира кмета Методи Чимев. Той обясни, че някои от заведенията са разположили маси извън разрешеното, но ги прибрали в последствие. Други са разположили тенти без да имат разрешение е установила общинска комисия. На собствениците заведението пред Джамията беше разпоредено да свали тентите, които закриват паметник на културата, собствениците ги свалиха, но няколко дни по-късно отново ги сложиха.

Градоначалникът коментира още, че велоалеята, която трябва да бъде обособена по ул. Николаевска няма да пречи на работата на заведенията, каквито притеснения са имали собствениците. Въпросната велоалеята е част от проекта за благоустрояване на градския център. Заведенията ще работят до започване на дейностите по проекта. Общината е освободила собствениците от наем за четири месеца .