200 души на протест с черешово топче пред съда в Кюстендил
200 души на протест с черешово топче пред съда в Кюстендил / Дима Кирилова, Дарик- Кюстендил

Близо 200 души излязоха на протест пред Съдебната палата в Кюстендил срещу претенциите на Мюсюлманското вероизповедание в България към терена с паметника на освободителя на Кюстендил Ильо Войвода. Пред сградата на съда бе поставено черешово топче от симпатизанти на ВМРО. Зад него застанаха кметът Петър Паунов, председателят на ОС Иван Андонов, голяма част от общинска администрация, над 50 членове на ВМРО, както и привърженици на Национален фронт за спасение на България.

200 души на протест с черешово топче пред съда в Кюстендил
netinfo

Кметът на Кюстендил Петър Паунов бе категоричен, че не се оказва натиск върху съда, а се изразява гражданска позиция срещу претенциите на мюфтийството срещу имоти в града."Решението е въпрос на юридическа аргументация.Тук съм, ,за да подкрепя справедливият гняв на хората, че се целят провокации от страна на мюфтийството.Тук съм, за да заявя, че Кюстендил не е на мюфтийството, по логиката им трябва да им дадем съда,общината, всичко",коментира Паунов.

Зам.- председателят на ВМРО Ангел Джамбазки призова хората в тоги да мислят преди всичко като българи.

"Това е провокация, наглост, опит да се изместят проблемите на българите,които са социални", заяви  Ангел Джамбазки.Знамената на партията са обърнати на обратно, като при бедствие и война. От ВМРО са готови да започнат подписка с искане за референдум, която да стигне до компетентните органи в Брюксел и Страсбург.

200 души на протест с черешово топче пред съда в Кюстендил
netinfo

Делото по исковата молба на Мюсюлманското вероизповедание тече в Районен съд- Кюстендил. Съдия Чавдар Тодоров слуша исканията за експертизи, в залата са кметът Петър Паунов и председателят на ОС Иван Андонов.

200 души на протест с черешово топче пред съда в Кюстендил
netinfo