20 безработни стават мебелисти, със стипендия по 100 евро на месец
20 безработни стават мебелисти, със стипендия по 100 евро на месец / netinfo

  20 безработни или активно търсещи работа регистрирани в Бюро по труда- Кюстендил ще бъдат включени в курс по "мебелно  производство". Професионалната гимназия по дървообработване и горско стопанство "Г. С. Раковски"- Кюстендил е спечелила проект "Развитие на център за обучение на възрастни" на стойност 70 700 евро.

  "Ще бъдат купени 2 нови машини за училището и ще се ремонтира машинното отделение. Обучението ще започне от декември и ще продължи 5 месеца, като включва часове по теория и практика. Съобразили сме се с търсенето на пазара на труда и факта, че скоро в Кюстендил ще заработи завод за производство на дограма", заяви инж. Венета Котева.

  20- те безработни ще получават стипендия от по 100 евро на месец, но при условие, че имат над 90% посещения на часовете. Полагат им се още работно облекло, лични предпазни средства и закуска.

  "С проекта осигуряваме и допълнителни средства за хората, които ще провеждат обучението. Ще обзаведем и 1 нов кабинет за училището", коментира директорът Валентина Жечева.