134 работни места по програма От социални помощи към осигуряване на заетост в областта ?
134 работни места по програма От социални помощи към осигуряване на заетост в областта ? / netinfo

 15 проекта на общините от областта, Областния управител, читалище "Братство", Регионалния исторически музей, дома за възрастни хора с увреждания "Ильо войвода" и двата дома за деца в Хисарлъка, по програма "От социални помощи към осигуряване на заетост", одобри Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие. Те са за 134 работни места на обща стойност 163 148 лв.

"Приоритета в тези проекти са лицата на социално подпомагане. За това и 101 от работните места са за такива хора", заяви директорът на Регионалната служба по заетостта Станислава Поповска.

Най- много от работните места са за община Кюстендил 78 и община Дупница 30. По разработените проекти от областна администрация са предвидени 15 работни места.

Две са дейностите, по които ще бъдат наемани хората- по поддръжка и за екопатрули. Те ще бъдат назначени за срок от 6 месеца. "Срокът може да бъде удължен ако по програмата останат ресурси", каза още Поповска. Финалното одобрение на 15- те проекта ще стане от Агенцията по заетостта.

Сформирана бе и работна група към Комисията по заетост, която да помага на Бюрата по труда при масови съкращения в предприятия.