Звено за социални услуги в домашна среда работи в Димитровград
Звено за социални услуги в домашна среда работи в Димитровград / DarikNews, архив
Звено за социални услуги в домашна среда работи в Димитровград
64540
Звено за социални услуги в домашна среда работи в Димитровград
  • Звено за социални услуги в домашна среда работи в Димитровград

Звено за социални услуги в домашна среда работи в Димитровград от началото на юни по проект на общината. 24 домашни санитари, социален работник, медицинска сестра и организатор на труда са назначените, които до този момент ежедневно ще предоставят почасови грижи за 60 потребители- лица с увреждания (в това число и деца) и живеещи самотно възрастни хора, които поради здравословни проблеми не са в състояние сами да поддържат бита си, обясни ръководителят Любомир Филипов. Чуйте го в приложения файл с подробна информация за социалните услуги, които нуждаещите се ще могат да ползват.

До 31 май 2014 г. ще продължи проектът „Звено за услуги в домашна среда”, чиято стойност е 190 000 лв. Кандидатите за потребители ще могат във всеки един момент да подават необходимия пакет документи, без да са обвързани със срок. Това са рискови социални групи, при тях динамиката е голяма- влизат в болница, гостуват при роднини в други населени места и необходимостта от грижи отпада, затова е добре да могат от тях да се възползват други с такава необходимост, коментира Любомир Филипов.

 

Още преди старта на проекта 80 са подалите документи за потребители. След оценка от местната дирекция „Социално подпомагане” одобрените, с които стартира работата му, са 60, съобщи Любомир Филипов.