Здравна служба без доктор откриха в с. Добрич
Здравна служба без доктор откриха в с. Добрич / Darik News
Здравна служба без доктор откриха в с. Добрич
66953
Здравна служба без доктор откриха в с. Добрич
  • Здравна служба без доктор откриха в с. Добрич

Обновената здравна служба в димитровградското село Добрич откриха днес кметът на общината Иво Димов и на селото- Марин Маринов в отсъствието на лекаря, който ще работи там д-р Бончев. Обновеният медицински пункт се явява разширение на съществуващия в момента, където работи и друг лекар- д-р Павлов. Поставена е рампа за инвалиди, нова подова настилка, сменена е дограмата, електрическата инсталация и са монтирани нови осветителни тела, а стените са боядисани. Стаите тепърва ще бъдат обзавеждани от личния лекар, който ще ги ползва, обясни кметът на селото Марин Маринов, ядосан от отсъствието на д-р Бончев, който до момента преглеждал пациентите си в една от стаите на закритото преди години училище.

Здравна служба без доктор откриха в с Добрич
netinfo

 

Около 7 600 лв. е стойността на ремонтните дейности, извършени с финансовата подкрепа от кмета Марин Маринов и дарители от селото -  земеделската кооперация с председател Атанас Борисов, Господин Господинов и Недялко Господинов. Любопитна подробност е, че с доброволен труд са се включили също жители на с. Добрич- Тошко Кирев, Вельо Велев, Тошко Вълчев, Ангел Георгиев и Добринка Райчева, което бе отчетено днес от кмета му Марин Маринов.

Здравна служба без доктор откриха в с Добрич
netinfo

Част от необходимите материалите и заети по програмата за временна заетост осигури общината, но най-важното е, че са помогнали хора от селото, които са се включили и с доброволен труд. Това показва, че когато има амбиция и желание, нещата се случват, каза кметът на общината Иво Димов. Звукова картина от церемонията, която започна с водосвет, чуйте в приложения файл.