Затварят за движение и Цар Симеон. По 5 улици Водният проект приключил
Затварят за движение и Цар Симеон. По 5 улици Водният проект приключил / DarikNews

От днес затворена за движение е още една димитровградска улица- Цар Симеон, където започват дейности по подмяната на водопровода и канализацията. Те ще продължат до 21 март, информират от общината.

Съгласно заповедта на кмета Иво Димов е забранено общественото ползване в участъка  от кръстовището с ул. Захари Зограф до кръстовището с ул. Волгоград. Посочени са обходните маршрути:

 

•Движещите се по ул. Захари Зограф (западно от ул. Цар Симеон) се пренасочват по ул. Вилхем Пик и бул. Раковски;

•Движещите се по ул. Захари Зограф (източно от ул. Цар Симеон) се пренасочват по ул. Цар Симеон (източно платно) и бул. Раковски;

•Движещите се по ул. Цар Симеон (западно платно) от посока сградата на Община Димитровград се пренасочват по ул. Волгоград.

Да бъдат поставени табели, указващи обходните маршрути, гласи още заповедта на кмета, чието изпълнение е възложено на сектор КАТ-Пътна полиция.

Пак във връзка с работата по водния цикъл без вода днес в периода от 8.30 ч. до 14 ч. ще са хората на бул. Христо Ботев от № 1 до № 31, припомнят от ВиК-Димитровград.

 

В отговор на ескалиращото недоволство от граждани и таксиметрови шофьори, че почти целият град е в разкопки, заради съвпадането на двата мащабни проекта- водният цикъл и жп реконструкцията, от община Димитровград разпространиха и списък на 5 улици и участъци, в които ремонтните работи по т. нар. Воден проект са приключили:

1. Ул. Васил Петлешков- от ул. Хан Аспарух до бул. Димитър Благоев;

 

2. Източното платно от кръстовището на бул. Стефан Стамболов с бул. Раковски и ул. „Петър Берон”, където ще бъде асфалтирано до 45 дни;

3. Ул. Пети Ноември- от кръстовището с ул. Васил Левски до кръстовището с ул. Гоце Делчев;

4. Ул. Гоце Делчев от пресичането й с ул. Цанко Церковски до бул. Благоев;

5. Бул. Христо Ботев- участъкът от ул. Оборище до ул. Тодор Каблешков, чието асфалтиране също предстои и ще бъде отворен за движение на 3 март (понеделник).