/ БГНЕС
Във връзка с ефективното противодействие на нарушенията и престъпленията, извършвани с разпространението на горива и петролни продукти, е проведена съвместна операция на служители от ОД на МВР-Хасково, Метрологичния надзор, НАП и пожарникари.

Хванаха нелегално такси за Димитровград

В обект в с. Славяново, стопанисван от 66-годишен мъж от селото, е установена липса на пломби от Института по метрология. Съставен е протокол – задължително предписание, с който се преустановява използването на бензиноколонката. Предстои съставяне на акт.

В хода на проверката е открит вкопан в земята съд, който не е деклариран пред компетентните органи. Откритият съд е с неустановен обем и съдържание. Той е обезпечен, като проверката продължава. 

Намериха марихуана в младеж в Узунджово

Нарушения при превоза на стоки установиха вчера полицейски служители, данъчни и от Автомобилната администрация. Контролните действия са осъществени при тежкотоварни МПС, извършващи превоз на стоки с висок фискален риск. За времето между 8,30 часа и 14,30 часа до входа на ГКПП“Капитан Петко войвода“ са проверени 9 товарни МПС, при които са установени 2 нарушения.

При първата проверка на празен „Мерцедес“ се е установило, че 30-годишният водач от Хасково не е ползвал намалената дневна почивка от минимум 9 последователни часа, заради което му е съставен акт от служителите на ИААА.

Второто нарушение на водач на товарно „Рено“ е констатирано от полицейски служители на Свиленград. Шофьорът на 33 г. от Гърция го управлявал без сключена застраховка. За това нарушение му е съставен акт, снети са регистрационните табели на колата и талона на влекача и автомобила е спрян от движение за срок от 6 месеца.