Заради риск от наводнения ревизират строежа на канали край Крум
Заради риск от наводнения ревизират строежа на канали край Крум / netinfo
Община Димитровград временно е спряла изпълнението на проекта за изграждане на диги и корекция на отвеждащата канализация в района на село Крум, съобщи кметът Стефан Димитров. Причина за отлагането на строителството е че не е ясно дали проектантите са предвидили риска от наводнения на къщите в района, коментира градоначалникът. Изпълнението на проекта, който е на обща стойност 848 000 лева, ще продължи след експертно становище. 300 000 лева по проекта Община Димитровград ще усвои през декември. Проблемът е обсъден на среща между кмета Стефан Димитров и изпълнителния директор на ПУДООС.

Коментирано е и изпълнението на втория одобрен и финансиран проект на Община Димитровград за изграждане на отвеждаща канализация по улица „Ангел Кънчев”. Канализацията ще струва общо 1 милион и 7 хиляди лева, транш от 440 000 лева Община Димитровград ще получи до края на годината.

На срещата е обсъдена и необходимостта от нов проект за изместване на водопровода в Черноконево, за да продължи вече одобреното и финансирано строителство на канализацията в квартала.