Започват Есенните музикални дни
Започват Есенните музикални дни / Община Димитровград

Традиционните за Димитровград Есенни музикални дни започват от днес и ще продължат до края на октомври. Те ще бъдат открити в 17.30 ч. днес с концерт на акустичното джазово трио и солистката му Мария Арнаудова в художествената галерия „Петко Чурчулиев”. Част от програмата на музикалните дни е и концертът за 10-годишнината на детското вокално студио „Таралежите” в салона на местния театър от 18.30 ч. днес.

На 3 октомври под знака на Есенни музикални дни`2013 в зала „Асен Крайшников” ще бъде открита самостоятелна изложба живопис на Кънчо Кънев. От 7 до 9 октомври ще продължи образователната програма за детските градини „В приказния свят на джаза”. На 10 октомври в Димитровград ще гостува с концерт симфоничният оркестър на Ербил, Кюрдска автономия, Ирак.

Есенните музикални дни продължават на 17 октомври с концерт на СОУ „Васил Левски” под мотото „Есенни музикални картини”. От 21 до 23 октомври за поредна година Димитровград ще е домакин и на младежки джаз фестивал, който е част от програмата на есенните дни. Те завършват с концерт на забавно-духовия оркестър „Джазови стандарти”. Гост-диригент ще бъде Митя Йорданов, а солисти: Елеонора Сталева, Ванина Костова и Деян Дончев.

Организатор на Есенните музикални дни`2013 е община Димитровград със съдействието на Полски институт-София.