Ангел
Ангел / Семеен архив
 6 футболни отбора ще участват в благотворителен турнир, който започва в Димитровград днес и ще продължи утре. Каузата е за събиране на средства за лечение на 7-годишният Ангел от Харманли, който страда от сарком на меките тъкани. Набраните до момента са изразходвани за имунотерапия, а само хранителните добавки, които детето приема месечно, струват над 1000 лв., разказват инициаторите за турнира. ]

Ангел
Семеен архив

Той ще бъде открит от 12 ч. днес на игрището с изкуствена настилка на стадион “Раковски” в Димитровград. 4 са димитровградските отбори: „Кво да ви кажа”, „ДГ*”, „ПИМ” и Черноконево, Хасково е представено от „Мама ураган”, а от Харманли – от „Бисер (Герганин извор)”.

Това не е първата подобна инициатива на отбори по мини футбол в област Хасково. Миналата година, отново в Димитровград, организираха турнир в подкрепа на две нуждаещи се от лечение деца – Радост и Габи, като събраха и дариха близо 1 700 лв.

Футболен турнир, Димитровград
Футболен турнир, Димитровград

Идеята на инициаторите е благотворителният турнир да стане традиционен и да се провежда всяка година в началото на декември.

За благотворителната кампания в помощ на 7-годишния Ангел е открита и дарителска банкова сметка:

Банка ДСК, клон Харманли
BIC: STSABGSF
IBAN: BG52STSA93000025003523
Титуляр: Ангел Ангелов Гачев