Зам.-кметът Кузев напуска Община Димитровград
Зам.-кметът Кузев напуска Община Димитровград / DarikNews
Зам.-кметът Кузев напуска Община Димитровград
70989
Зам.-кметът Кузев напуска Община Димитровград
  • Зам.-кметът Кузев напуска Община Димитровград

Най-дългогодишният заместник-кмет в администрацията на Димитровград Росен Кузев напуска Общината. В понеделник той е депозирал оставката си пред кмета Иво Димов.

"Посочените причини са лични и нямаше как да не уважа искането на г-н Кузев", коментира днес кметът Иво Димов.

Кузев освобождава поста от идния понеделник.

"Най-напред ще си почина малко, след което имам намерение да се занимавам с консултантска дейност при разработването на проекти", посочи бившият вече зам.-кмет.

Негов ресор бяха европейските проекти, по които Общината работи.

Трудовата биография на Росен Кузев започва, като монтажник. При създаването на бюрата по труда бе един от първите експерти на димитровградското, където последно бе началник. Оттам се прехвърли в общинската администрация, като 2 г. бе заместник-кмет, а след това 7 г. заместник-областен управител. От 2008 г. отново зае заместник-кметското място в Димитровград.

Г-н Кузев е изграден професионалист, на чиято помощ и за вбъдеще ще разчитаме, но от понеделник ще трябва да му търсим достоен заместник, коментира кметът Иво Димов, като посочи, че при назначенията се ръководи от професионалната компетентност, а не от партийната принадлежност на претендентите за мястото.

Преди около година администрацията напусна другият заместник- Светослав Стойков, който се върна в банковата система, а след няколко месеца отново зае мястото на заместник-кмет в Димитровград.

Коментарите на димитровградския кмет Иво Димов и Росен Кузев чуйте в приложения файл.