Заловиха трафикантите, блъснали с кола граничен полицай
Заловиха трафикантите, блъснали с кола граничен полицай / Darik News, архив

Задържани са трима български граждани, за които има данни, че са съпричастни към нелегалното превеждане на група нелегални имигранти през държавната граница и транспортирането им във вътрешността на страната, при което в автогонка пострада граничен полицай, съобщават от пресцентъра на гранична полиция.

Към 7 часа днес, при обход на района, граничен полицейски автопатрул от РДГП - Елхово забелязал край село Сладун два автомобила, в които се качват нелегални мигранти. Автопатрулът подминал двата автомобила с включени светлинни и звукови сигнали и блокирал третокласния път със служебния автомобил «Ланд Ровър». Служителите се отправили към спрелите автомобили, но в същия момент те потеглили. Едната от колите ударила старши полицай Александър Райков, след което колите на трафикантите се отдалечили в посока към с. Сладун, информират от гранична полиция. По първоначална информация операцията е преминала успешно. Той е от Пазарджик и е живеел на квартира в Любимец.

Веднага бил подаден сигнал на тел. 112 за пострадал служител и е изпратена линейка от Спешна помощ - Свиленград. Граничният полицай е прегледан и транспортиран за по-нататъшно лечение в Пловдив. Оперирана е дясната му ръка, няма опасност за живота му. 

Двата автомобила- фолксваген пасат и мицубиши комби са били изоставени в близост до инцидента. По информация на Дарик трафикантите са от ромски произход. В хода на предприетите  оперативно-издирвателни действия са  задържани и 7 незаконни имигранти. Образувано е досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават.