Горски извор, Гергьовден
Горски извор, Гергьовден / Областна администрация, Хасково
Областният управител на Хасково Станислав Дечев гостува за традиционния празник „Заедно на Гергьовден“ в димитровградското село Горски извор. За 14-и пореден път там отбелязват празнично деня на Свети Георги Победоносец и организират събор на народното творчество. Гости на тържеството бяха още кметът на община Димитровград Иво Димов, общински съветници, фолклорни състави и самодейци от цялата страна.

Горски извор, Гергьовден
Областна администрация, Хасково

„От 10 години аз празнувам Гергьовден в Горски извор, защото вие успяхте да превърнете този събор в празник на българския дух “, подчерта в обръщението си към жителите на Горски извор кметът Иво Димов.

Горски извор, Гергьовден
Областна администрация, Хасково

Областният управител Станислав Дечев поздрави организаторите и гостите на събора за това, че с толкова плам и любов съхраняват българските традиции и самобитни обичаи. Той поздрави специално кмета на Димитровград Иво Димов за това, че работи освен за съхраняване на традициите и за развитието на цялата община. Станислав Дечев сподели, че в навечерието на Гергьовден е получил поредната покана за откриване на нова инвестиция в община Димитровград, която е на бизнесмен от Хасково. „Когато го попитах защо инвестира в Димитровград, той ми отговори: защото в Димитровград се работи с лесно и с удоволствие, разказа Дечев.