Задържана престъпна група за международен трафик на хероин
Задържана престъпна група за международен трафик на хероин / Снимка: ОД на МВР - Хасково

Организирана престъпна група, осъществяваща международен  трафик на хероин, е задържана от служители на сектор БОП - Хасково, съобщиха от полицейската дирекция в областния град.

Вчера хасковските антимафиоти съвместно със свои колеги от Велико Търново, Пловдив и Кърджали са задържали четирима мъже, осъществяващи трафика на хероин. Операцията е стартирала на 2-ри март около 18 часа, когато на ГКПП "Капитан Андреево" е спрян за проверка от полицейските служители лек автомобил КИА, шофиран от 38-годишен мъж от Лясковец.  Последвал е щателен митнически преглед, при който е установен специално пригоден двоен тайник под багажника на колата. Открити са 16 пакета с неправилна форма, съдържащи общо 8,48 кг прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на хероин, и скемиращо устройство.

В хода на оперативно-издирвателните действия са установени и останалите трима мъже - двама пловдивчани на 49 и 51 години и 37-годишен кърджалиец, съпричастни към осъществената контрабанда на наркотика в момент на подготовка за нов трафик на наркотици в посока Италия. Според антимафиотите се касае за международен канал за трафик на наркотици и скемиращи устройства за страни от Европейския съюз.