В Хасковско започна ловът на пернати
В Хасковско започна ловът на пернати / Darik News, архив

Над 1000 ловци от Хасковското дружество и още около 700 в 19-те дружинки на димитровградското стартираха тази сутрин лова на пернати. Ловният излет приключва най-късно до 11 ч., предвид горещото време и всяка от дружинките си е организирала почерпка. Миналия уикенд се събрахме цялата организация на манастира край с. Добрич, разказа председателят на структурата в община Димитровград Даниел Тошков. Най-възрастният димитровградски ловец е 91-годишният бай Стефан от дружинката на кв. Славянски. Няколко са младежите на по 18 години. Сред членовете на дружеството има и 6 дами.

В Хасковско започна ловът на пернати
netinfo

 

Преди днешният първи за сезона на прелетния дивеч ловен излет предприехме всички необходими мерки за безопасност, като всеки премина и съответния инструктаж, увери Даниел Тошков.

В Хасковско започна ловът на пернати
netinfo

Хасковската ловна дружинка "Конуш" от едноименното село откри сезона със 100 отстреляни пъдпъдъка и 30 гургулици. 44 души е съставът й. Около половината се включиха в днешния лов.Традиционно ловният излет завърши с чеверме, като пак по традиция агнето осигурил последният приет в дружинката.