Хасково
Хасково / Областна администрация, Хасково
171 години от рождението на писателя и революционер Христо Ботев отбеляза днес Хасково с тържествен ритуал по полагане на венци и цветя  пред паметника му пред читалище „Заря-1858“. В церемонията участваха и от военното формирование 52 740, като час по-късно на площад „Свобода“ бе традиционният ритуал по освещаване на знамената, също с участието на военните от формированието.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев отбеляза в словото си, че „всяка година на Йордановден ние, българите, имаме повод да се вгледаме в миналото и да видим, че далече назад във времето е проектирано бъдещето ни.“ Днес, вместо да прекланяме глава пред паметта на Ботев, трябва да вдигнем гордо поглед към бъдещето и отговорно да кажем, че живеем във времето, за което Христо Ботев мечтаеше, заяви още хасковският областен управител.

Хасково
Областна администрация, Хасково

В церемонията участваха кметът на Хасково Добри Беливанов, командирът на военното формирование майор Светослав Годинов , общински съветници, представители на политически сили, патриотични организации и граждани.