В Димитровград учредиха специална награда за принос в областта на културата
В Димитровград учредиха специална награда за принос в областта на културата / netinfo

Над рекордните 62 точки умуваха димитровградските общинари на днешната си сесия. Те приеха предложението със званието "Почетен гражданин" да бъдат удостоени проф. Илия Добрев, който е с димитровградски корен и ветеранът от Втората световна война Стефан Байрактаров.
Одобрена бе и наредба за условията и реда за отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещи се жители на Общината. Също така бе приет и правилник за дофинансиране от общинския бюджет на самодейни състави и изпълнители по време на задграничните им прояви. Бе учредена и специална награда, която ще бъде връчвана за принос в областта на културата.

Обичайните спорове в залата предизвикаха точките за продажба на общинско имущество и земеделски земи. Съветниците не одобриха част от докладните, подадени от кмета Иво Димов, който ги обвини в спъване на работата на местната администрация.

Съветник се отцепи от групата на ГЕРБ в Общинския съвет. Това стана ясно преди началото на днешното заседание. Групата напусна Диян Георгиев, който е изявил желание да излезе от редиците и на партията в Димитровград.