Утре отварят ремонтираният общински басейн Химик
Утре отварят ремонтираният общински басейн Химик / DarikNews

Ремонтирания с над 200 000 лв. общински басейн „Химик” в Димитровград ще бъде открит официално от 10 ч. утре. 1 лв. на ден за деца от 7 до 18 г. и 3 лв. дневно за възрастни над 18 г. ще са входните такси, които местният парламент прие в четвъртък по предложение на кмета Иво Димов. Достъпът до басейна остава безплатен за деца до 7 г.

Утре отварят ремонтираният общински басейн "Химик"
netinfo

Мащабният ремонт на съоръжението с допълнителните дейности по облагородяване на терена надхвърлиха предвидените първоначално 200 000 лв., коментира кметът Иво Димов. Реконструкцията включваше изграждане на пречиствателна станция, цялостно боядисване с хидроизолационна боя, полагане на плочки около басейна, ремонт на тоалетните, ремонт и боядисване на съблекалните, поставяне на соларни душове, боядисване на кулата и др., информира началникът на инвестиционния отдел в общината Клавдия Тончева. Чуйте я в приложения файл.

Утре отварят ремонтираният общински басейн "Химик"
netinfo

Да бъде монтирано и специално съоръжение за хора с опорно-двигателни проблеми препоръча на последната си сесия местният парламент. На този етап и тази година това няма как да се случи, но е хубаво, като идея. За догодина предвиждам също соларна инсталация, коментира тогава кметът Иво Димов.