Удължиха  разследването срещу родилката от Сталево, убила бебето си
Удължиха разследването срещу родилката от Сталево, убила бебето си / Дарик радио, Хасково, Архив

За четвърти път е удължен срокът на разследването срещу 33-годишната Невена Тенева от димитровградското село Сталево, която уби новороденото си бебе. Разпореждането е направено от Окръжна прокуратура-Хасково и е пратено до наблюдаващия случая районен обвинител в Димитровград. Срокът за приключването на досъдебното производство е до 27 септември.

Удължиха  разследването срещу родилката от Сталево убила бебето си
netinfo

За убийството на новороденото момиченце от майка му се разбра в нощта на 27 януари. До димитровградското управление на полицията бил подаден сигнал, след като жени от селото посочили на кмета, че видимо Невена вече не е бременна, а бебе няма.Пред дома на 33-годишната жена и родителите й на улица "Райко Даскалов" в село Сталево пристигат 3 полицейски коли от районното управление в Димитровград и мобилната криминалистична лаборатория от хасковската областна дирекция на МВР. Първоначално Невена отрича изобщо да е раждала, но на път към Хасково за гинекологичен медицински преглед, признава, че в първите дни на януари, след като родила сама в къщата през нощта, където спели другите две деца и майка й, оставила бебето голо вън на студа. По-късно скрила тялото в чувал и го захвърлила до плевня зад къщата. По време на цялата бременност тя не се посещавала лекар.
Удължиха  разследването срещу родилката от Сталево убила бебето си
netinfo

След 3  денонощия в ареста районната прокуратура в Димитровград е наложила на Невена най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Още в нощта на задържането й социалните извели от дома двете й деца, които са настанени в приемно семейство. Разследването за убийство от майка на бебе веднага след раждането му продължава вече половин година. Предвиденото в закона наказание е до 3 г. затвор.

Междувременно Невена посещава психолог и изпълнява наложените й от социалните мерки за повишаване на родителския капацитет, като под контрола на „Закрила на детето“ се вижда с момчетата. По думите й хвърлила новороденото момиченце, защото се уплашила, че не диша и че ще стресне другите й две деца, които са на 7 г. и 1.9 г.