/ iStock/Getty Images
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани три нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали - двама и излекувани - 35, съобщиха от Областна администрация.

36 новозаразени в Хасковско и четири жертви

Разпределението по общини е: 


Димитровград - 1 
Свиленград - 1 
Тополовград - 1

 
Сред положителните лица, констатирани през последните 48 часа, са: медицинска сестра от община Свиленград и двама учители от ОУ "Никола Й. Вапцаров" град Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от 4А и 3Б клас.

Починали са: 

- мъж на 70 години от община Хасково, диагностициран на 6 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания
- мъж на 85 години от Симеоновград, диагностициран на 11 ноември, с диабет и сърдечно заболяване


Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1381. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 126. В МБАЛ-Хасково са настанени - 58.

64 нови случая на COVID-19 в Хасковско, почина мъж

В МБАЛ-Димитровград са настанени - 11. В МБАЛ-Харманли са настанени - 16. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 28. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 7. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 6. 

На домашно лечение са 735 човека, починали са 72, а напълно излекувани. са 448 човека. Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.