Театрален маратон от идния вторник
Театрален маратон от идния вторник / netinfo
Петте най- силни драматични спектакъла в България ще гостуват на Хасково в дните от 12 до 15 юни.

“Отело” на Народния театър “Иван Вазов”, Мъртвешки танц” на Театрална работилница “Сфумато”, Бургаския театър с “Женитба” на Гогол и Театър 199 със “Старицата от Калкута” и Невинните” ще можем да гледаме срещу символични цени на билетите от 4 лева.

Театрален маратон ще има и за децата, като срещу 1 лев малките зрители ще могат да гледат постановки от афиша през целия ден. Освен на театралната сцена , те ще се играят още в Кирковото училище и в Историческия музей, съобщиха на брифинг директорът на театъра Боил Банов и Татяна Димитрова, заместник- кмет на Община Хасково.

За втора поредна година двете институции провеждат този празник, който ще бъде разнообразен с рекордьор от Гинес. Мимът Александър Илиев ще играе уличен театър 24 часа без прекъсване. Негови ученици също ще играят етюди на необичайни места в парковете.

Единственото, за което организаторите съжаляват, че не са успели да привлекат в Хасково, е спектакъла "Дон Жуан" на Народния театър,. Постановката е изключително скъпа и е имало възможност да се играе на площадка "Спартак". Цената на билетите обаче едва ли щеше да е по- ниска от 18 лева, коментира Боил Банов. Въпреки това идеята остава, даде надежда за предстояща новина Татяна Димитрова.