Създават Младежки парламент в Хасково, изборите - на 1 декември
Създават Младежки парламент в Хасково, изборите - на 1 декември / netinfo

Общински младежки парламент ще заработи до месец в Хасково. Днес в Младежкия център се състоя среща на инициативни комитети, които излязоха с декларация за учредяване му. Основните задачи на новата структура ще бъдат въвеждане на нови програми и модели на отношенията между младите хора; партньорство и съвместна дейност с общинските власти и други организации и институции, имащи отношение към младежите и стимулиране на по-широко участие на местната общност в развитието на образованието и работата с младежта.
Изборите за новия парламент ще бъдат на 1 декември. Те ще се провеждат по училищата и в Младежкия център. В тях могат да участват всички младежи на възраст от 15 до 30 години, които споделят идеите на новия „законодателен" орган.

Всяко училище ще избира членове на парламента и въз основа броя на всички гласували ще бъдат определени членовете, чийто брой е 41.

Възможност да избират членове на Общинския младежки парламент ще имат и другите млади хора от Общината, които не са ученици. Пределната възрастова граница е 30 години.