Кикбокс, Свиленград
Кикбокс, Свиленград / Община Свиленград
Възпитаникът на Клуба по кикбокс в Свиленград Димитър Петров спечели 24-то Световно първенство по кикбокс за кадети, което се проведе от 15 до 23 септември в Италия. Така той се превърна в първия свиленградчанин - световен шампион в този спорт.

В националния отбор на България за ринг бяха включени трима състезатели на местния клуб -  Димитър Петров в категория до 75 кг юноши старша възраст в стил лоу кик, Христо Калайджиев в категория до 71 кг стил лоу кик, юноши младша възраст и Никола Папазов в категория до 86 кг стил лоу кик, юноши старша възраст.

В световното първенство във всички стилове участваха 2359 бойци от 65 държави от целия свят. Българският национален отбор се класира отборно на престижното 10-то място, а свиленградските момчета, които завоюваха един златен и два бронзови медала отличиха Свиленград, като най-успешния клуб на ринг от българските, участвали на това световно първенство.

Димитър Петров, кикбокс, Свиленград
Община Свиленград

Над всички в своята категория и възрастова група изгря звездата на Димитър Петров, който завоюва световна титла подчинявайки конкуренция от 10 участника. Митко, който на 15 септември празнува своя рожден ден и само ден би го оставил в по-долната възраст, направи най-добрия подарък за себе си и за всички, които са част от успеха му. Той завоюва златен медал, като най-малкият участник в категорията.

През тази година талантливият спортист стана държавен и балкански шампион, носител на Световната купа, а сега и световен шампион в един от най-тежките и травматични стилове, какъвто е лоу кик.

Изключително достойно се представиха и другите млади надежди на клуба - Христо Калайджиев и Никола Папазов, които се пребориха за бронзовите медали.

Със своето изключително представяне младите кикбоксьори  на Свиленград и България споделиха своята рецепта за успехи, която се гради на изключителната и всеотдайна работа на треньора Димитър Димитров и екипа му, на много дисциплина, лишения и тежки тренировки, както и за осигурената отлична спортна база от кмета на общината инж. Георги Манолов.

В началото на октомври ще бъде открита нова тренировъчна зала, която ще бъде изключително добре оборудвана и в нея ще могат да тренират всички желаещи.

Сега пред свиленградския клуб предстои да бъде домакин на Държавно първенство в стиловете лоу кик и К-1 на 26-28 октомври, информират от общината.