Свиленград, кикбокс
Свиленград, кикбокс / netinfo
Европейски шампион в стил киклайт контакт в кат. до 69 кг кадети младша възраст стана младата надежда на Свиленград Христо Калайджиев. В първенството, което приключи преди ден, участваха 1 539 състезатели от 39 държави. Свиленградският клуб „Тангра“ участва с 4 представители и завоюва 4 медала от най-големия спортен форум за кадети по кикбокс в Европа, организиран от Световната асоциация на кикбокс организациите W.A.K.O.- най-голямата световна аматьорска асоциация по кикбокс.

Контузия спря Никола Николов от Европейското по кик бокс, идва си с бронз

Христо, който е и носител на сребърен медал от Световната купа от Будапеща тази година, победи последователно състезатели на Полша, Сърбия, Унгария и Словакия. В първата си среща надделява с нокаут над представителя на Полша, а в последствие категорично надиграва състезателите от Сърбия и Унгария, за да се изправи във финален мач срещу словака, от който загуби на финала за Световната купа в Унгария. В нелек мач и с тежка контузия на десния крак успя да вземе реванш над своя опонент и буквално го разплака, разказват от клуба. Така Христо Калайджиев застана заслужено на най-високото стъпало от почетната стълбичка и вдигна победоносно родния трибагреник.

СК "Тангра", Свиленград
netinfo

В категория до 71 кг при кадети младша възраст в стил лоу кик вицесветовният шампион Димитър Петров в първата си среща срази представител на Русия с 3:0 съдийски гласа, а на финала се изправи срещу най-голямата надежда на Сърбия Ерик Буза в традиционния за тях стил лоу кик, където загуби с една точка разлика, въпреки доминацията през целия мач, с което остана втори на почетната стълбичка.
 
В кат. до 86 кг в стил фул контакт въртележка в жребия изпрати Георги Манов на финал срещу победителя от срещата Турция срещу Русия. Във финална битка, повторение от Световното първенство в Дъблин от миналата година, Георги не успя да разгърне потенциала си и загуби от представителя на Русия.
 
В една от най-атрактивните категории, каквато е +91кг Коко ”Тайсъна” Папазов успя да преодолее много тежък противник от Русия с 3:0 съдийски гласа на ¼ финал, но в полуфинала загуби от много силен представител на Турция, с което се нареди на трето място в крайното класиране.

СК "Тангра", Свиленград
netinfo

Силното представяне на свиленградските спортисти нареди отбора на престижното 8 място в крайното класиране. От ръководството на СК ”Тангра” са  изключително горди с младите си състезатели, както и, че техен е първият европейски шампион в историята на спорта в Свиленград. Тайната за многото успехи е в екипната работа на треньора Димитър Димитров, неговите помощници Валери Чакъров и Продан Йовчев, който този път бе съдия на големия спортен форум, както и на грижите, които общината и кметът и инж. Георги Манолов полагат за младите спортисти на Свиленград. Очаква се догодина градът да е домакин на Балканско първенство по кикбокс, предвид добрата спортна и леглова база, с която градът разполага, както и отличната инфраструктура. Голямата цел пред „Тангра” обаче, си остава световното първенство във Венеция през 2018 г.