Студентските общежития и автосервиз в Хасково на косъм от изпепеляване
Студентските общежития и автосервиз в Хасково на косъм от изпепеляване / Dariknews, архив

Пожар в стая на студентските общежития на бул. „Ст.Стамболов" в Хасково вдигна на крак огнеборците през почивните дни. Причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди.

Това е предизвикало запалване на одеало, но заради бързата реакция на огнеборците е избегнат по-тежък инцидент. Огънят е спрян преди да пламне цялата студентска стая. Изгорели са легло и въпросното одеало.

През почивните дни местните огнеборци са имали още една напрегната ситуация. Котелно помещение замалко да изпепели автосервиз във вилна зона „Каменец" в Хасково, по пътя за Кърджали. Паднали въглени от розетка върху струпани дърва за огрев са причинили пожар в котелното помещение, от което е бил отопляван сервиза.

Огънят е унищожил 80 автомобилни гуми, компресор и машина за джанти, два соларни панела, 5 кубика дърва, покривната конструкция на автосервиза и 15 кв.м. алуминиева дограма.

Пожарът е застрашил и съседен до автосервиза имот. Огнеборците са успели да локализират пламъците, като от изгаряне са били спасени сградата към съседния имот, 6 транспортни средства и един товарен автомобил. През почивните дни огнеборците са гасили и пожар в комин на апартамент на ул. „Св.Св. Кирил и Методий" в Хасково.