/ БГНЕС
Митнически служители откриха над 1.2 кг кокаин и 21 грама канабис при проверка на камион с турска регистрация, излизащ от страната. Дрогираният водач се опитал да избяга, но бил заловен и задържан. Това съобщиха от Агенция "Митници".

Дрогиран турски шофьор е задържан за контрабанда на метамфетамин

Случаят е от 8 януари, когато на МП "Капитан Андреево" при пристигане на товарен автомобил с турска регистрация, управляван от 26-годишен турчин.

При митническа проверка в шофьорската кабина на камиона под седалката е открит пакет, обвит с алуминиево фолио, съдържащ кокаин, а общото бруто тегло е 1247, 6 грама.

Агенция

След установяването на укрития наркотик водачът се е опитал да избяга, но след кратко преследване е задържан.

Проверката продължава с извършване на личен преглед, при който митничари откриват в джоба на якето на мъжа две кубчета с общо тегло от 21 грама марихуана.

Агенция

Пред разследващ митнически инспектор шофьорът на камиона е заявил, че употребява наркотици, а откритото количество е за лична употреба. Водачът е бил тестван за наркотици, а пробата е била положителна за употреба на марихуана.

По случая е започнато разследване, което се провежда от разследващ полицай от РУ-МВР в Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура в Хасково. Той е задържан за 72 часа, като предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.