Шофьор мачка на автобусна спирка и бяга, полицията го издири
Шофьор мачка на автобусна спирка и бяга, полицията го издири / netinfo

40-годишна хасковлийка е пострадала след удар от лек автомобил, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на автобусна спирка на бул. „България" в Хасково.

Поради недостатъчно странично разстояние, водачът на колата е ударил със странично дясно огледало 40-годишната жена. Шофьорът не е спрял да окаже помощ на пострадалата и се е опитал да се укрие. По-късно обаче е издирен и заловен от полицията. Това е 49-годишен мъж от Хасково, на който му е съставен акт и протокол. Пострадалата жена е с контузии на гръден кош, дясно коляно и лява ръка и след медицински преглед е освободена за домашно лечение.

При друга катастрофа е пострадал 64-годишен мъж, информират още от полицията. Този инцидент е станала на 300 метра след село Константиново. Пострадалият е шофирал лек автомобил „Мерцедес" и заради движение с несъобразена с пътните условия скорост се е ударил в спрял извън пътя товарен автомобил. Пострадалият шофьор е с фрактура на лява ръка.

От полицията съобщават за още една катастрофа станала около 21.00 часа снощи,  между Хасково и село Конуш. 57-годишен водач на лек автомобил Фолксваген Пасат от Кърджали, поради неспазване на дистанция се е ударил в задната част на технически неизправното ремарке на колесен трактор без регистрационни табели, управляван от 61-годишен димитровградчанин. От удара е пострадал водача на леката кола, който с контузии на гръден кош и състресение на мозъка. Той е настанен в хасковската болница без опасност за живота.