Шестима ранени за денонощието при катастрофи в Хасковско
Шестима ранени за денонощието при катастрофи в Хасковско / netinfo

Четирима турски граждани, живеещи в Берлин, пострадаха при пътен инцидент на пътя Свиленград - село Капитан Андреево, съобщиха от полицията. Лек автомобил „Фолксфаген Галакси", управляван от 59-годишен мъж, е излязъл вдясно по посока на движението и се е ударил в крайпътен скат. Причината е несъобразена скорост, поради което водачът е загубил контрол над управлението на автомобила. От удара са пострадали возещите се в колата три жени на възраст 22, 24 и 45 години и 26-годишен мъж, които са с различни наранявания в областта на главата и крайниците.

При друго ПТП е пострадала 25-годишна жителка на Турция. Вчера привечер на пътя село Стойково - Харманли, водачът на френски „Ситроен Толедо" се е движил с несъобразена скорост. На десен завой 25-годишният мъж изгубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента и като се ударил в бордюра, излязъл извън пътното платно в тревна площ. От удара е пострадала съпругата му, която е с фрактура на дясната ръка.

За още една катастрофа съобщават от полицейската дирекция. На димитровградската улица "Полковник Калитин" 57-годишен мотопедист предприема маневра за включване в движението, без да се убеди в безопасността си и отнема предимството на движеща се „Тойота", шофирана от 53-годишен димитровградчанин. От удара е пострадал управляващият Симсона, който е с фрактура на левия крак, без опасност за живота.

По всички случаи са образувани досъдебни производства.