Серийният убиец Момата застава пред Темида
Серийният убиец Момата застава пред Темида / netinfo

Делото срещу серийния убиец Недялко Димитров- Момата е насрочено за днес в Хасковския окръжен съд. Момата застава на подсъдимата скамейка, като обвиняем за разстрела на димитровградското семейство Бейтула и Неврие Махмуд, които бяха намерени простреляни в жилището им на ул. „Вапцаров" на 1 декември миналата година. Бейтула бе открит мъртъв, а съпругата му почина 3 дни по-късно в болницата.

21 свидетели и 9 вещи лица са призовани за първото съдебно заседание. През юни обвинителният акт бе върнат на прокуратурата за отстраняване на противоречия и непълноти.

При разследването за смъртта на димитровградското семейство Недялко Димитров-Момата започна да признава и за други убийства, които е извършил- от началото на август до 1 декември миналата година в актива му са пет. Коментирано бе и, че той е ликвидирал по поръчка физическия убиец на отвлечения бургаски бизнесмен Стоян Стоянов.

В началото на октомври Момата се опита да избяга от следствения арест в Свиленград, като с лъжица издълбал стената на килията, но опитът му бе осуетен.