Самотният запад на димитровградска сцена
Самотният запад на димитровградска сцена / netinfo

Ивайло Христов и Малин Кръстев със „Самотният запад”- една от най-играните трагикомедии на световноизвестния драматург Мартин Макдона, гостуват на димитровградска сцена от 19 ч. тази вечер. Постановката е на Владимир Люцканов, сценограф е Мира Каланова. Участват още Николай Луканов и Мила Люцканова. Премиерата й на сцената на Театър 199 е в края на месец юни.

Специалистите определят „Самотният запад” като „истинско бижу на виртуозна актьорска игра” и твърдят, че Ивайло Христов и Малин Кръстев правят може би едни от най-добрите си роли, като мразещите се братя Конър.

"Самотният запад" е втората постановка, селектирана за новия фестивал на акрьорското майсторство "Любимец 13", който димитровградския театър организира за 60-годишнината си. Той стартира от месец септември с "Арт" и ще продължи до края на годината. 3-членно жури с председател Николай Недялков ще определи своеобразния победител между 13 номинирани за приза актьори. През 2008 г. Ивайло Христов бе удостоен с наградата на димитровградската театрална публика "Любимец 13", чиито лауреати определяха зрителите, като в анкетни карти поставяха своите оценки.

Билети за "Самотният запад", на цени 10, 8 и 6 лв., все още има на касата на общинския театър „Апостол Карамитев” в Димитровград.