Само 400 лв. събра Великденският базар на Подари усмивка
Само 400 лв. събра Великденският базар на Подари усмивка / DarikNews, архив

400 лв. е сумата, събрана от благотворителния великденски базар на димитровградската фондация „Подари усмивка”, който тя организира за шеста поредна година. Той продължи 3 дни, като в първия, на Цветница, бе на входа на парк „Марица” и събра 240 лв. Останалите два дни базарът бе разположен на централния площад в Димитровград. Социалното предприятие, дневните центрове за деца и възрастни с увреждания и доброволци на фондацията участваха в подготовката на сувенирите за базара, които се предлагаха на цени от 0.50 лв. до 15 лв.

Със събраните от базара средства ще бъде поставено начало на кампанията „Възможност за учене” в помощ на кандидат-студенти, като идеята на „Подари усмивка”  да организира за тях в Димитровград курсове по български език и литература, биология и химия, през учебната 2013/2014г. От фондацията изчислиха, че необходимата сума е 9 400 лв. Каузата може да бъде подкрепена със средства и по банковата сметка на фондацията: Първа Инвестиционна Банка – Димитровград, IBAN: BG87FINV91501000061188, BIC: FINVBGSF, Фондация"Подари Усмивка".

Днес ще се срещнем и с абитуриентите от ПМГ „Иван Вазов”, които организираха в подкрепа на „Възможност за учене” благотворителна фотоизложба. Те ще дарят на „Подари усмивка” събраната от продажба на фотосите сума, информира председателят на фондацията Наталия Делчева.