С концерт диригентът на димитровградския оркестър празнува 60 г. на сцената
С концерт диригентът на димитровградския оркестър празнува 60 г. на сцената / Живка Тодорова, архив

С концерт-спектакъл на общинския Забавно-духов оркестър с диригент Доцо Вътков под мотото „Кой сте Вие, господин Вътков?” продължава днес програмата на традиционните за Димитровград Есенни музикални дни. Концертът е от 18.30 ч., в салона на общинския театър „Апостол Карамитев”, а входът е свободен. В програмата за концерта са включени произведения от наши и чужди автори. Солисти са проф. Анатоли Кръстев- виолончело, доц. Борислав Йоцов- кларинет, Антони Гетов и Невилиян Гемижев- саксофон, Марио Николов- тенор, народната певица Лушка Тонева, джаз певицата Мария Арнаудова, Тончо Тонев- саксофон и Димитър Митев- кларинет. Ще участва и денс център „Галаксико”. С този концерт диригентът на димитровградския забавно-духов оркестър Доцо Вътков ще отбележи своята 80-годишнина и 60 години на сцената. На 2 септември тази година той бе удостоен от общинския съвет със званието „Почетен гражданин на Димитровград.

Есенните музикални дни в града продължават от 18 ч. утре в художествената галерия „Петко Чурчулиев”, където ще бъде открита изложба „Полски театрален плакат” на проф. Лех Майевски, която се организира със съдействието на Полски институт в София, като ще има и концерт на Любомир Толумбаджиев – цигулка.

Младежкият джаз фестивал на Димитровград тази година ще е в дните от 19 до 21 октомври. На 19 октомври, от 18 часа, в зала „Асен Крайшников” ще гостува със самостоятелна изложба-живопис художникът Кънчо Кънев.

 

Есенните музикални дни ще бъдат закрити на 21 октомври, от 16 ч., на алеята по бул. „България” с концерт на музикални дарования от Димитровград.