Изложба на Димитър Казаков-Нерон, Димитровград
Изложба на Димитър Казаков-Нерон, Димитровград / ГХГ "Петко Чурчулиев", Димитровград

С изложба на Димитър Казаков- Нерон в художествена галерия “Петко Чурчулиев” стартира от 17.30 ч. днес програмата за 72-годишнината на Димитровград. В Зала № 2 на галерията ще бъде открита експозицията „Рисунки, графики и технологични експерименти“, която е част от колекцията на ХГ–Ловеч. Тя включва 32 творби на Нерон и може да бъде разгледана до края на месец септември.

От 18:00 часа на стадион “Раковски” в Димитровград ще бъде даден старт и на традиционната спортна програма за празника със също традиционния турнир по футбол на малки врати.
 

72 г. Димитровград, Програма спортни събития
Община Димитровград

От 20 часа на сцената в парк “Марица” ще започне концертът „Празнични ритми`2019” с участието на самодейни състави от читалищата в община Димитровград, лауреати на различни международни, национални, регионални и общински конкурси.

Утре, 29 август, от 21 ч. празничният афиш продължава с лятно кино на площад „Поезия”, което ще прожектира култовия български филм “Баш майсторът” с участието на Кирил Господинов. Преди това- от 19.30 ч., на централната алея „България”, концерт “Филмова музика” ще представи общинският Забавно-духов оркестър с диригент Митя Йорданов.

От 17.30 ч. изложба „Техниката у дома през първата половина на ХХ век” ще бъде открита в димитровградския Исторически музей.
 

72 години Димитровград, Празнична програда
Община Димитровград