С инвестиция за над 30 млн. лв. откриват завод между Хасково и Димитровград
С инвестиция за над 30 млн. лв. откриват завод между Хасково и Димитровград / DarikNews

Инвестиция за над 30 млн. лв. се очаква да бъде финализирана скоро в Димитровград, стана ясно на организираната в хасковската областна администрация среща с изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и представители на общините от региона. Очакваната инвестиция е за строителство на завод на терен между Димитровград и Хасково, в който ще бъдат разкрити над 1500 работни места. По проекта се работи близо две години и до месец, месец и половина се очаква документацията да бъде финализирана, коментира кметът на Димитровград Иво Димов.

На по-късен етап ще бъде оповестен и инвеститорът, уточни Стамен Янев. Той посочи, че не липсва интерес от инвеститори към терени в Хасковско в областта на автомобилната и химическата индустрия. Място за завод за производство на авточасти, търси фирма.

С инвестиция за над 30 млн лв откриват завод между Хасково и Димитровград
netinfo

От агенцията заявиха, че имат готовност да помагат на общините в разработването на инвестиционни проекти. За страната се отчита 2.4% ръст на чуждестранните инвестиции в сравнение със същия период на миналата година.