С Детско утро и Фолклор от извора започва Празникът на минералната вода
С Детско утро и Фолклор от извора започва Празникът на минералната вода / DarikNews.bg, Архив

С „Детско утро“ от 9 ч. днес стартира традиционният за община Минерални бани Празник на минералната вода, здравето и красотата, който ще продължи и утре- 27 август. Програмата на детското утро включва рисунка на асфалт и от 10.30 ч. детско шоу с театър “Слънчо” от Пловдив. В 13 ч. започва третото издание на конкурса за автентични песни и танци „Фолклор от извора“.

В 19 ч. тази вечер в летния театър е вечерният концерт с участието на Духов оркестър и мажоретен състав от Хасково, Национален фолклорен ансамбъл “Пирин” от  Благоевград и народния оркестър на Денислав Кехайов. Програма за днес завършва с празнична заря.

Утре в 9 часа е стартът на 22-то издание на мини-маратона с маршрут Хасково – Минерални бани. В същия час продължава и конкурсът за автентични песни и танци „Фолклор от извора“. За 12 ч. на паркинга пред общината е предвиден парад на ретро автомобили. В 18 ч. е откриването на изложбата с картините от първия международен пленер по живопис „Топлата вода”, който стартира на 22 август.

 

Кулминацията за вторият ден от Празника на минералната вода е концерт от 20 ч. също в летния театър с участието на звездата на българската естрада Маргарита Хранова, известния шоумен Димитър Туджаров - Шкумбата и народен оркестър “Топлика” с ръководител Атанас Бойчев и солисти Росица Делева и Тинка Сотирова. Гост-изпълнител ще е Надя Казакова, информират от общината в Минерални бани.