С 4 ателиета за изкуство отбелязаха Деня на толерантността в Димитровград
С 4 ателиета за изкуство отбелязаха Деня на толерантността в Димитровград / DarikNews

Нетрадиционен начин да отбележат Деня на толерантността днес избра Общинският ученически парламент в Димитровград. С помощта на Детския и младежки център, към който функционера, бе организиран уъркшоп по изкуствата за посетителите на дневните центрове за деца и възрастни хора с увреждания. В 4 ателиета деца от ученическия парламент и възпитаници на социалните центрове изучаваха тънкостите на техниката квилинг, рисуваха с пясък, с водни бои и моделираха с пластелин.

С 4 ателиета за изкуство отбелязаха Деня на толерантността в Димитровград
netinfo

Художникът Йордан Йорданов от школата по изобразително изкуство на Детския и младежки център и Марияна Димова от Центъра за възрастни хора с увреждания бяха ръководители на творческите ателиета. Предвид предстоящите коледни празници, това бе и предпочитана тема за декоративните картички и пана, които участниците изработиха.

За втора поредна година организираме такава инициатива и тя е прекрасна, коментира директорът на социалния център за възрастни хора с увреждания Елена Тодорова. Че идеята е на децата от младежкия парламент, поясни директорът на детския център Христина Ташева.