Рекордни правителствени постижения отчита Овчаров
Рекордни правителствени постижения отчита Овчаров / netinfo

Очевидно е, че правителството работи добре и това не се харесва на някои хора,които прибързано се бяха самоопределили като единствените спасители на България и компроматната война срещу отделни членове на кабинета не е случайна, но и този номер няма да мине. Това заяви в Хасково министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. В подкрепа на тезата си, че България върви в правилната посока, Румен Овчаров отчете рекордни икономически ръст, инвестиции и увеличение на пенсиите и рекордно ниска безработица.

Надявам се, че когато фактите говорят и някои агенции ще се съобразят с тях. Така Румен Овчаров коментира публикуваните днес данни от изследване на НЦИОМ, според които през юли кабинета получава рекордно ниска подкрепа от 21%, а работата на правителството одобряват под половината симпатизанти на БСП. За първи път Швейцарският международен институт за развитие класира България сред 61 страни с най-високо икономическо развитие и най-висока е оценката за работата на кабинета, допълни министър Овчаров.

Румен Овчеров и четирима заместник-министри от БСП бяха в Хасково, за да обяснят резултатите от правителствената политика на среща с партийния актив.