Регистрираха сдружение Св. Харалампи в село Черногорово
Регистрираха сдружение Св. Харалампи в село Черногорово / Дарик радио, Хасково
Регистрираха сдружение "Св. Харалампи" в село Черногорово
86546
Регистрираха сдружение "Св. Харалампи" в село Черногорово
  • Регистрираха сдружение "Св. Харалампи" в село Черногорово

Гражданско сдружение „Св. Харалампи” регистрира инициативен комитет в димитровградското село Черногорово с идеята да работи за популяризиране и подпомагане на храма там, който носи името на светеца. Църквата в с. Черногорово е една от най-старите в община Димитровград и през 2016 г. се навършват 153 г. от построяването й. Тя е и една от малкото, които носят името на Св. Харалампи, коментира един от инициаторите за учредяване на сдружението- общинският съветник Стоян Христов.

Регистрираха сдружение "Св Харалампи" в село Черногорово
netinfo

 

На пресконференция в с. Черногорово днес бе представен инициативният комитет и първата му проява- разпространението на 5 000 картички, върху които е храмът „Св. Харалампи”, кратка информация за историята му и дарителската сметка, по която ще се набира финансиране. Картичките са финансирани от съветническата група „Да за Димитровград”, в която е и Стоян Христов.

Регистрираха сдружение "Св Харалампи" в село Черногорово
netinfo

На първо време средствата ще бъдат предназначени за облагородяване на църковния двор и ремонт на оградата му, а на следващ етап- според най-наложителните за опазването му работи, уточни Стоян Христов. Чуйте го в приложения файл.