Първият управител на Общинска охрана в Димитровград ще я ликвидира
Първият управител на Общинска охрана в Димитровград ще я ликвидира / DarikNews.bg, Архив
Първият управител на "Общинска охрана" в Димитровград ще я ликвидира
90063
Първият управител на "Общинска охрана" в Димитровград ще я ликвидира
  • Първият управител на "Общинска охрана" в Димитровград ще я ликвидира

Решение за прекратяване дейността на „Общинска охрана“ в Димитровград и ликвидация на дружеството прие днес местният парламент. За ликвидатор при липсата на друго предложение бе избран първият негов управител при създаването му през 1996 г. и бивш съветник Сашо Спасов. Предложението бе на съпартийците му от групата на БСП.

Във внесената от председателя Гергана Кръстева докладна подробно са описани аргументите за ликвидация- намалели приходи и трайна тенденция да бъдат трупани загуби в годините. През юли общината с писмо предупредила дружеството, че ще прекрати договорите за охрана на обекти, които са нейна собственост. Те са 70 на сто от приходите и при това положение то изпада в невъзможност  да съществува, пише управителят му. Към момента задълженията са 62 247 лв., а вземанията- 11 206 лв.

816 лв. брутно възнаграждение месечно за ликвидатора и 8-месечен срок за процедурата гласува още общинският съвет на Димитровград. Предложеното възнаграждение провокира поредната разгорещена дискусия в залата. Чуйте в приложения файл.