Проверяват цялостното поведение на полицая Латев от Харманли
Проверяват цялостното поведение на полицая Латев от Харманли / netinfo

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков, коментира в Хасково днес случаите около полицая от Харманли Латю Латев, чието имущество беше палено и взривявано 5 пъти. Министър Миков заяви, че специално се е заинтересувал по тези случаи още миналата седмица, и че се предприемат действия за пълно изясняване както на последния инцидент, когато гръмна самоделка пред полициейската приемна,в която работеше Латев, така и за цялостното поведение на служителя. Министърът каза, че няма да коментира повече преди да има достатъчно факти.

Допълнително увеличение към 10-те процента от юли месец ще получат някои служители на МВР, съобщи още министър Миков. Отнася се за служители от София, Пловдив, Варна и Бургас, но не за целия оперативен състав на тези територии, а там където организираната престъпност е най-тежка. Става въпрос за диференцирано увеличение от 14 до 20 процента, уточнти вътрешният министър. В Хасково той откри новата сградата на местното полицейко управление.

По поповод скандала със специалните разузнавателни средства, министър Миков заяви, че са смешни опитите с това да се създава интрига вътре в БСП и че контрола е този, който трябва да показва спазва ли се закона и разумно ли се използава силата на специалните разузнавателни средства.