Прокуратурата без свидетели на отцеубийство
Прокуратурата без свидетели на отцеубийство / netinfo
Обвинението срещу близнаците Георги и Йонко Илчеви остана без свидетели. След като двете им сестри и 12- годишния брат отказаха да говорят срещу тях пред магистратите, от съда избяга и очевидецът Даурий Христов, по чиито показания прокуратурата повдигна обвинения за отцеубийство.

20 лева глоба и принудително довеждане за следващото заседание постановиха магистратите за важния свидетел, който е криминално проявени и осъждан.

Междувременно адвокатите на Георги и Йонко поставиха искане за преразглеждане на наложената мярка “задържане под стража”, тъй като състоянието на двамата диабетици се влошило значително в ареста.

Припомням, 31- годишните близнаци бяха арестувани през пролетта на миналата година след като трупа на баща им Радослав Илчев изплува от микроязовир, привързан с въже към масивен бетонов блок. Според прокуратурата убийството е извършено в нощта на 14 срещу 15 май след сбиване на слепия Радослав със синовете му. Седмица след разкритието майката на близнаците сложи край на живота си хвърляйки се от мост край Пловдив.