Приеха промени в бюджета на община Димитровград
Приеха промени в бюджета на община Димитровград / ДарикНюз, Архив
Приеха промени в бюджета на община Димитровград
91337
Приеха промени в бюджета на община Димитровград
Приеха промени в бюджета на община Димитровград
  • Приеха промени в бюджета на община Димитровград
  • Приеха промени в бюджета на община Димитровград

12 докладни записки разгледаха днес димитровградските съветници на редовна сесия. Най-сериозна полемика предизвика включената извънредно докладна от Стефан Димитров общината да кандидатства с проект за минералния извор в Меричлери пред Еко фонда. Дебатът по темата продължи повече от половин час, като на финала се включи и кметът на Меричлери Николай Колев. В резултат на дискусията предложението така и не бе прието. Това бе и единствената записка с отрицателен вот.

Без коментари минаха тези за промяна в общинския бюджет за 2016 г., за освобождаване на училища, молитвени домове, храмове, манастири, читалища и здравни заведения на територията й от такса "битови отпадъци" за 2017 година и промени в числеността и структурата на общинската администрация. Съветниците дадоха съгласие и за предложения от кмета Иво Димов проект за подобряване на енергийната ефективност за част от уличното осветление в Димитровград  за финансиране чрез Инвестиционната програма за климата на Националния Доверителен Еко Фонд.

Активни в питанията си към кмета бяха и днес общинските съветници в Димитровград. Димитър Петров постави въпроса защо 20-тонни камиони преминават през село Странско и предвидени ли да средства за възстановяване на пътната настилка. Това е държавен проект за рекултивация на бившата мина „Здравец“, който не изисква съгласуване от общината, обясни кметът Иво Димов. Няма предвидени средства за пътната настилка и се надяваме, че движението на камионите няма да продължи дълго и по нея няма да има нарушения, коментира той.

В отговор на питане за зимната подготовка кметът бе категоричен, че общината е готова и първият сняг няма да изненада администрацията.

 

Иво Димов напусна залата малко преди края на заседанието, като се извини, че пътува за столицата за среща с министъра в оставка на регионалното развитие Лиляна Павлова по темата за санирането на жилищни блокове.  В тази среща той ще участва, като заместник-председател на НСОРБ.