Преглед на печата - 3 февруари
Преглед на печата - 3 февруари / DarikNews, архив

 

"250 слагат хартиeни маски срещу АСТА в Хасково"- акцент от днешния брой на в. "Хасковска Марица". Млади хора готвят протест срещу АСТА. Те се организират във Фейсбук и до вчера са се включили близо 250 души. Протестът е насрочен за 11 февруари, от 11 ч., под формата на шествие от кметството до областна администрация, като ще носят хартиени маски. Недоволството срещу Търговското споразумение за борба с фалшифицирането /АСТА/ започна в края на януари, дни след като бе подписано тихомълком в Токио от 21 страни, сред които и България, пише вестникът.

"Спипаха наркодилър с 12 присъди"- пише над главата днес в. "Хасковска Марица". Хасковските криминалисти задържаха двама мъже за разпространение и съхранение на дрога в жк "Орфей" в областния град.

"Рушаща се козирка на блок "Капитан Петко" грози минувачи"- алармира вестникът. В случаи като този собствениците на апартаменти са длъжни да вземат адекватни мерки за укрепване на опасните части от сградата. Другият вариант е да се намеси общината, като наложи предписание на собствениците. Ако то не бъде изпълнено, ще последва санкция. Възможен е и вариант, общината да извърши строително-ремонтните дейности, за които впоследствие да заплатят собствениците, пише вестникът.

"160 дневно на баня в "Република"- голяма посещаемост през почивните дни отчитат в обществената къпалня. По около 160 човека дневно минават всяка събота и неделя през зимните месеци, коментираха служители на къпалнята, пише вестникът.

Спортна тема от "Хасковска Марица": "Булдозери спасяват турнира в Димитровград". Снегът от помощното игрище на стадион "Миньор" бе изчистен вчера и условията, макар и зимни, успокоиха организаторите на проявата. Заради студеното време турнирът бе насрочен за тази събота от 13 часа, пише вестникът.

 

"Искендер прави хайка за вълци" - акцент от днешния брой на другия хасковски всекидневник "Новинар юг". Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер е разпоредил вчера ловната хайка по повод информация, че глутница натръшкала 20 агнета и овце в Брястово. Направихме оглед, но може да става дума и за оставени без храна и надзор кучета. Ще извършим повторно проучване, след като спре сегашният сняг, казват кметът Искендер и шефът на ловната дружинка в село Сусам  Кольо Генчев, цитирани от вестника.

"Бригада реже нос за дрога"- също заглавие от "Новинар юг". Според източници от МВР братята Николай и Стефан Дончеви изпратили от областния град наказателна бригада срещу 28-годишния Мирослав Илиев. Нападателите били четирима, сред тях били руснак, съпругата на единия от двамата братя - Даниела Рачева, и синът й. Те притиснали Мирослав, защото Стефан и Николай го подозирали, че им е задигнал от тайник близо кило марихуана. Заради това прегрешение Илиев се сдобил с дълбока рана в носа и дори бил шит, пише вестникът.

„8 интензивни легла от „Неохим" за „Св. Екатерина"- акцент от днешния брой с адрес Димитровград. Ще бъде оборудван кардиологичният сектор към вътрешното отделение на димитровградската болница, пише вестникът.

"2 фирми от областта дърпат 1.9 млн. лв. за модернизация"- тема от в. „Новинар юг". Едната е млекопреработвателна, другата произвежда фуражи.  Парите са за модернизация и оборудване, съобщават от Фонд "Земеделие". От ведомството обаче отказали да назоват техните имена, защото данните им били конфиденциални до края на финансовата година, пише вестникът.

Интервю с премиер-солиста на националната опера и балет Росен Канев публикува днес „Новинар юг" със заглавие: „Балетът е миньорски труд, жените го понасят по-лесно". Един ден може да се върна в Криво поле, признава балетистът, родом от хасковското село.

"Хасково с 13 боксьори на първенството в Русе"- заглавие от спортната страница на "Новинар юг". Двата клуба изпращат 13 боксьори за шампионатите при жените и юношите. Гюлсен Кадри (46 кг) е с най-големи шансове да се върне със злато. Миналата година тя стана първа, след като по пътя към финала отстрани две бивши шампионки, припомня вестникът.