Представят пред бизнеса на Хасково платформата ИБИС
Представят пред бизнеса на Хасково платформата ИБИС / netinfo

Представят пред бизнеса на Хасково платформата ИБИС
netinfo

През 2014 г. стартира изпълнението на проект „ИБИС – Интернет Биснес Информационна Система”, MIS code: 2007CB16IPO008-2013-3-065, финансиран по Програма ИПП между Република България и Република Турция. Проектът се изпълнява от „ЛИАД - Люлебургас Бизнес Асоциация“, Република Турция в партньорство с „Алианс за регионални и граждански инициативи (АРГИ) – клон Хасково“, Република България. В рамките на изпълнение на проекта, двете организации ще работят за насърчаване развитието на трансграничния регион Хасково – Къркларели.

Целта на проекта е да повиши конкурентоспособността и устойчивото икономическо развитие в трансграничния регион, и да се постигне максимално социално и икономическо сближаване между граничните територии чрез разработка на Интернет Бизнес Информационна Система (ИБИС).

Проектът е насочен към представители на МСП; професионални камари, бизнес организации, регионални браншови асоциации, бизнес съюзи, посреднически структури, местни власти, образователни институции, научно изследователски организации и други.

Представят пред бизнеса на Хасково платформата ИБИС
netinfo

Проектът стартира с проучване на изискванията и нуждата от бизнес информационни услуги за развитие на бизнеса в трансграничния регион Хасково – Къркларели. Като част от проучването бяха анкетирани 250 представители на бизнеса и на целевите групи по проекта от Република България и от Република Турция. На база проведеното проучване и срещи – дискусии проведени с целевата група, екипа по проекта с помощта на експерти в областта, разработи концепции за решаване на основните проблеми в създаването на интернет платформа и база данни, които да предоставят търсените услуги.

Разработените концепции ще бъдат представени по време на петдневно обучение, която ще се проведе в периода 08 – 12.06.2015 г. в гр. Хасково. В рамките на събитието ще бъде обсъдена предложената структура на платформата „ИБИС“

Ако сте представител на бизнеса или просто проявявате интерес към участие в събитието, не се колебайте да се свържете с нас и да се регистрирате!

 

За повече информация относно проекта и участие в Кръглата маса може да се свържете с нас на телефон: +359 886 211 480 и имейл: office@arci-ngo.org.

Представят пред бизнеса на Хасково платформата ИБИС
netinfo