пожарникари в Маджарово спасиха дете
пожарникари в Маджарово спасиха дете / Дарик радио, Хасково
Сигнал, че 17-годишно момиче е във воден капан на малък остров в река Арда и животът му е застрашен от придошлата река е бил подаден около 13:00 часа в дежурния център на хасковската пожарна служба, съобщават от МВР.

Към мястото на инцидента близо до село Бориславци веднага били изпратени аварийни екипи. На място жената и мъжът обяснили, че заедно с девойката били на разходка до острова, когато нивото на водата рязко се повишило. Възрастните успели да се доберат до брега и потърсили помощ.

Спасителната операция приключила с щастлива развръзка около 14.30 часа. Тримата участници в инцидента са в добро здравословно състояние и не им е оказвана медицинска помощ, уточняват от пресцентъра на вътрешното министерство.

Антон Черноморски и Сезай Сали са двамата огнеборци, които са спасили Виктория Ангелова. Пред Дарик радио двамата разказаха, че първоначално са пробвали да извадят девойката по нестандартен начин с въжета. Заради бързата вода обаче се отказали. Тогава на помощ им се притекъл техен колега от  село Бориславци, който предоставил личната си лодка. Заради инцидента на мястото са пристигнали и пожарникари от Харманли.