флаг
флаг / Община Свиленград
Заместник-кметът на община Свиленград Мария Костадинова и главният счетоводител и директор на Дирекция „Бюджет и финанси” Валя Здравкова бяха наградени за принос за  устойчиво развитие на местните финанси. Те получиха юбилейни плакети на специална церемония по случай 20-та национална среща на финансистите от общините в Република България. На този най-голям форум на финансистите в България заместник-кметът Костадинова бе поканена за медиатор на обучителната сесия за общинските съветници.

В събитието участваха над 400 финансисти, счетоводители, данъчни експерти, вътрешни одитори, финансови контрольори, кметове,  председатели на постоянни комисии и общински съветници  от 122 общини. В срещата се включиха и представители на парламентарните комисии по бюджет и финанси и по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 44-то Народно събрание. 

През 2015 г. доброто финансово управление и гъвкава финансова политика на Община Свиленград бяха отличени на XVIII Национална среща на финансистите от общините, където заместник-кметът Мария Костадинова бе удостоена с наградата „Финансист новатор за 2015 г.”, а отдел „Счетоводство”, с ръководител Валя Здравкова, получи награда за екипност.