Поредна вандалска проява в Димитровград
Поредна вандалска проява в Димитровград / netinfo

За поредна вандалска проява в Димитровград съобщават от местната администрация. На 26 юли охранителните камери на пасарелката до местен магазин записват две момчета на видима възраст около 12-13 години, които влизат с колелата си най-напред в единия, а после в другия асансьор и едното от тях започва да развива осветителното тяло в асансьора. Вижда, че камерата е насочена към него и я избутва към стената, за да я насочи в друга посока.

Два дни по-късно е извършено още едно посегателство, когато вече са откраднати останалите лампи в асансьорите и самите охранителни камери. На записите ясно се вижда извършителят, казаха от администрацията, която изпрати до медиите и самите записи.

Във всеки асансьор на пасарелка има по 4 осветителни тела, тип лунички. Те осигуряват комфорта и сигурността на хората, които ползват съоръжението. Актът засяга обществото ни и всеки един гражданин, който по една или друга причина ползва асансьорите, за да се придвижи. Много често на такива места в малкото пространство пътуват напълно непознати хора. Подобни противообществени действия, освен материални щети, оставят и своето негативно отражение върху останалите ползватели на съоръжението. Липсата на отговорно обществено поведение е в ущърб на цялото общество. Надяваме се с изваждането от анонимност на извършителите, подобни актове на вандализъм да получат и морална санкция от гражданите. За случаите е уведомено РУП - Димитровград, допълват от общинската администрация на града.